Un fost vanzator de carti vechi si o jurnalista australiana au fondat la Strasbourg o companie de "turism experimental" care propune modalitati inedite de a alege destinatii de vacanta, de pilda in functie de alfabet sau de o sageata trasa intr-o harta, relateaza NewsIn.

De la aeroturism la zigoturism, ghidul voiajului experimental propune vacante dupa criterii inedite, gratie lui Joel Henry, cofondatorul Latourex, un "laborator de turism experimental" infiintat la Strasbourg. Ghidul, scris de acest fost vanzator de carti vechi si de o jurnalista australiana, Rachael Antony, a fost publicat in limba engleza in 2005 de Lonely Planet, iar acum a aparut si versiunea sa franceza.

Cartea are nu mai putin de 50 de neologisme pornind de la cuvantul "turism" si identifica 1001 posibilitati de evadare mai mult sau mai putin insolite, mai mult sau mai putin ieftine, catre destinatii mai mult sau mai putin indepartate.

Astfel, ticho-turismul consta in vizitarea unor ziduri celebre, cum ar fi Marele Zid chinezesc sau Zidul Plangerii.

La indemana tuturor este alfaturismul, adica vizitarea unui oras de la A la Z.

Nehotaratii pot miza pe beloturism ale carui destinatii depind de o sageata trasa intr-o harta.
"Diploturismul" il duce pe calator pe urmele diplomatiei, la Versailles, Geneva, Amsterdam sau chiar Lisabona.

Exotic, turismul kif kif invita la un voiaj catre localitati a caror denumire este formata prin repetitia unui cuvant: Baden-Baden, Bora-Bora.

In pas cu timpurile, turismul povero propune mersul pe jos si campingul in natura in functie de activitati culturale gratuite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.