Pe tot parcursul anului este de datoria presei sa scotoceasca pretutindeni in cautarea unor noi motive de ingrijorare pentru dumneavoastra. Cu cat mai multa teama, vinovatie sau anxietate produce o stire, cu atat mai bine. Dar, cum se apropie luna august, se simte nevoia unei pauze de vacanta, asa ca publicatia The New York Times s-a gandit la 10 motive pentru a nu va face griji in vacanta.

"Bineinteles, nu putem garanta ca, intr-adevar, nu exista absolut nici un motiv de ingrijorare in legatura cu lucrurile enumerate mai jos, pentru simplul motiv ca nimeni nu poate garanta siguranta absoluta a nici unui lucru, inclusiv actul lecturii unui ziar. Va putem insa garanta ca noi nu ne vom petrece nici o secunda facandu-ne griji in timpul vacantei in legatura cu nici unul dintre lucrurile de mai jos," scrie cu umor si ironie prestigiosul ziar american.

1) Crenvurstii ingrasa

Mai intai a fost panica provocata de zvonul ca crenvurstii contin nitriti. Apoi zvonul ca gatitul pe gratar produce substante cancerigene. Dupa ce aceste pericole au trecut, sabotorii crenvurstului s-au intors la acel vechi dusman – grasimea saturata. Acum insa, datorita unui experiment riguros condus in Israel luna trecuta, nici grasimea saturata nu mai pare atat de periculoasa. Persoanele care au tinut o dieta saraca in carbohidrati, dar fara restrictii in privinta caloriilor au consumat mai multe grasimi decat oricare alt grup silit sa renunte atat la calorii, cat si la grasimi. Cu toate astea, amatorii de grasimi au slabit mai mult si au obtinut la final un colesterol mai bun. Iar acesta este doar ultimul dintr-o serie de studii care contrazic predictiile medicilor in privinta gasimilor saturate. Daca vreti neaparat sa va faceti griji, ganditi-va, mai degraba, la carbohidratii dintr-o chifla, dar, cand vine vorba de grasimea din crenvursti sau din orice alt fel de mancare, relaxati-va macar in vacanta.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.