Cercetatorii britanici au pus la punct un medicament care incetineste dramatic progresul bolii Alzheimer aflata in primele stagii.
Testele au relevat ca medicamentul denumit Rember a incetinit declinul functiilor mintale cu 81%. Expertii spun ca este o descoperire importanta dar au spus ca mai trebuie facute cercetari.
Boala Alzheimer este extrem de grava iar testele facute de oamenii de stiinta britanici arata ca noul medicament incetineste si chiar poate opri progresul bolii la persoanele aflate in primele stagii ale bolii.
Medicamentul lupta impotriva efectelor pe care boala Alzheimer le are asupra celulelor nervoase legate de memorie si de alte parti ale creierului.
La pacientii pe care a fost testat medicamentul, declinul functiilor mintale a fost incetinit cu 81% spre deosebire de pacientii care nu au fost supusi testelor.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.