Clientii unui hotel din Maldive se pot considera fericiti pentru ca pot servi masa in singurul restaurant din lume construit sub apa. Localul este amenajat in mijlocul unui recif de corali din Insulele Maldive, poate acomoda numai 14 clienti in acelasi timp si ofera clientilor o priveliste care taie respiratia. Costul constructiei s-a ridicat la mai multe milioane de dolari.

Ideea de a construi primul restaurant subacvatic din lume a apartinut lui Ahmed Saleem, unul din proprietarii Hilton Maldives Resort & Spa's, in urma unei vizite in insula Bali. Restaurantul a fost numit "Ithaa", care in limba divehi, vorbita in Maldive, inseamna "perla". Constructia a fost realizata din plexiglas, dupa modelul unui acvariu, de catre o firma din Noua Zeelanda si a costat nu mai putin de 5 milioane de dolari. Constructia a fost realizata in Singapore, transportata in Maldive si apoi fixata pe fundul oceanului, la cinci metri adancime, cu ajutorul unei macarale. in restaurant pot lua masa maximum 14 persoane in acelasi timp, "Ithaa" fiind astfel printre cele mai exclusiviste localuri din lume.

"Oaspetii nostri ne spuneau intotdeauna ca sunt impresionati de culoarea, claritatea si frumusetea lumii subacvatice din Maldive. Ni s-a parut firesc sa construim un hotel unde clientii nostri sa se poata bucura de bucataria locala si, in acelasi timp, sa contemple dramatica lume a unui recif de corali, toate acestea fara sa atinga apa", a declarat managerul Hilton Maldives Resort & Spa's, Carsten Schieck.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.