La doua luni dupa ce o "secta a sfarsitului lumii" a renuntat la asteptarea Apocalipsei, tot in Rusia a fost descoperita marti o noua grupare care asteapta din moment in moment sfarsitul, arata un reprezentant al RIA Novosti.
Secta Regiunea Penza exista inca din 1990, de cand Rusia a fost invadata de un nou val al gruparii New Age care se autoproclamau Mesia, informeaza ReligionNewsBlog.

"Nu fac nimic periculos, doar sunt calmi si asteapta sfarsitul lumii", sustine Aleksandr Yelantontsev, responsabil cu problemele religioase din zona. Grupul, care se pare ca e format din femei cu varste cuprinse intre 45-50 de ani, este condus de Alexander Zhukov, in varsta de 52 de ani care se autointituleaza Raphael. Potrivit ocultistilor, arhanghelul Rafael, este unul dintre cei 7 ingeri ai Apocalispsei. Printre catolici, Sfantul Raphael este protectorul bolilor mentale.

Yelantontsev mai mentioneaza ca multi dintre cei care urmeaza secta, din regiunile vecine, vin adesea sa-l viziteze pe Rafael in umilul asezamant al sectei. In noiembrie anul trecut, alti 35 de membri ai Regiunii Penza s-au refugiat la subsol pentru a astepta Apocalipsa. Liderul lor, Pyotr Kuznetsov, era cunoscut printre sectanti ca unul dintre cei "cu har", care are puterea sa decida cine va merge in rai si cine va merge in iad. Secta a avertizat ca se vor sinucide in masa daca va incerca cineva sa ii forteze sa iasa la suprafata.

Doi dintre membri au murit in pestera primitiva in care locuiesc, unul din cauza malnutritiei provocate de post, iar celalalt de cancer. Desi Kuznetsov a fost deja legal declarat bolnav psihic, un grup de specialisti incearca sa detremine starea mentala a acestuia de la inceputul perioadei cand au coborat in "pestera Apocalipsei". El este singurul care a ramas deasupra Pamantului.

Rusia a avut un mare numar de secte de-a lungul istoriei. Una dintre cele mai vestite dintre acestea a fost Skoptsy, ai carei membri se castrau singuri si le taiau sanii femeilor lor, "pentru a evita tentatia sexuala si a pacatului" . Secta a fost mentionata in secolul al 18 lea si se pare ca ar fi existat pana in anii 1920.

O alta secta cunoscuta a fost Khlysty, un lastar al Bisericii Ortodoxe Ruse. Crezul sectei Khlysty era: "singurul mod de a obtine mantuirea este prin pocainta pacatelor". Si cu cat atat mai mare este pacatul, cu atat mai mare este pocainta, si in urma acestei logici au respins conventionalele doctrine de "bine si rau", fiind indulgenti cu toate pacatele pe care un om le marturiseste mai tarziu. In concluzie ei credeau ca poti face orice pacat, atata timp cat il marturisesti, in felul asta fiind "placut lui Dumnezeu". Grigori Rasputin, calugarul misterios care a avut o influenta majora asupra Tarului si Tarinei inainte de Revolutia Rusa din 1917, se pare ca a avut legaturi cu acest grup, activ din secolul 17 pana la inceputul secolului 20.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.