O noua expozitie care are loc la Londra, intitulata 'Ramasite - Oasele ingropate ale Londrei', prezinta povestile unor oseminte de mult uitate care insa pot spune, celor care stiu sa le asculte istoria vietii lor
Daca pentru unii acestea sunt niste simple oase, pentru oamenii de stiinta, "cititorii de oase", un simplu schelet "vorbeste" cu adevarat: despre un fumator inrait, despre un barbat caruia i-a placut viata cu toate abuzurile ei, sau despre o femeie insarcinata.
Prostituata. Nume: necunoscut. Varsta: 18-25 de ani. Micul schelet al femeii - descoperit in cimitirul Cross Bones din Southwark, (loc cunoscut ca lacas de inmormantare pentru cersetori si prostituate) - ilustreaza viata foarte grea a tinerei. Faptul ca a avut o copilarie dura este "scris" pe schelet, pe dantura incompleta si pe smaltul dintilor existenti: ori a fost subnutrita, ori a fost bolnava in copilarie. De asemenea, fata a suferit de boli specifice saracilor din Londra, sifilis si rahitism.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.