Pentru ca timpul ne conditioneaza in toate activitatile noastre de zi cu zi, am construit ceasurile, obiecte tocmai bune pentru a ne reaminti ca viata curge intr-un singur sens..

Totul trebuia sa fie cat se poate de simplu, insa evolutia aceasta oarecum ciudata a lumii a facut ca unele firme sa scoata ceasuri de mana care costa zeci de mii de dolari si cine le poarta vrea sa arate ca face parte dintr-o alta categorie sociala. Dar timpul e ca un profesor dur, care isi ucide rand pe rand toti elevii, indiferent de situatia lor materiala.

Sunt si multe muzee unde pot fi admirate ceasuri: de mana, de buzunar, cu cuc, cu mini spectacole la fiecare ora fixa, cu pendul si asa mai departe. Dar ce ziceti de un ceas urias pus pe varful unui munte, complet mecanic si care rezista 10.000 de ani?

Ideea ii apartine lui Danny Hillis, un specialist in calculatoare care s-a gandit sa construiasca un ceas impresionant pe un munte din Nevada. Prototipul a fost deja realizat si il puteti vizualiza in pozele din galeria foto.

Se pare ca Danny Hillis va realiza un mecanism ingenios care va functiona numai pe baza fluctuatiilor de temperatura, reusind cu mici intretineri sa arate ora exact pana la 10.000 de ani de la terminarea proiectului. Ceasul va ticai o singura data pe an, isi va rasuci un brat o data la 100 de ani si un cuc va face spectacol la scurgerea a 1000 de ani.


Despre autor:

PlugIn

Citeste articolul integral in PlugIn

Sursa: PlugIn


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.