Specialistii britanici sunt de parere ca a canta la tobe in timpul unui concert rock este o experienta la fel de istovitoare precum cea de care are parte un fotbalist pe parcursul unui meci de fotbal din Premier League
Potrivit unui studiu, care a durat opt ani, si la care a participat tobosarul de la trupa Blondie, Clem Burke, cantatul la tobe timp de 90 de minute ii modifica acestuia ritmul inimii, aducandu-l la acelasi nivel cu cel al lui Cristiano Ronaldo in timpul unui meci de liga. In timpul cantatului la tobe, ritmul inimii crestea, in medie, la 140 - 150 de batai pe minut, dar putea ajunge si la 190. In timpul unei sedinte de o ora, Burke reusea sa arda intre 400 si 600 de calorii. Testele au inclus masurarea nivelului de oxigen si a ritmului cardiac pe parcursul testelor, dar si al concertelor live. Studiul a fost realizat de cercetatorii de la universitatile din Chichester si Gloucestershire. "Exista o legatura directa intre conditia fizica si performanta. Muzicienii au nevoie de o putere exceptionala pentru a da randament, mai ales in turnee. Fotbalistii se pot astepta sa joace 40 sau 50 de meciuri intr-un an. Dar in aceasta perioada de 12 luni, Clem Burke a cantat la tobe timp de 90 de minute, la fiecare din cele 100 de concerte. Daca vrei sa faci o comparatie intre nivelurile ritmului cardiac al celor doi, nu vei putea face diferenta", au spus cercetatorii.


Despre autor:

Sursa: Realitatearomaneasca.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.