Cercetatorii americani au pus la punct un vaccin pe baza de plante capabil sa stimuleze un raspuns imunitar in anumite tipuri de cancer
Desi cercetatorii nu au reusit inca sa determine daca acest raspuns imunitar este suficient pentru a vindeca total bolnavii atinsi de cancer, acestia spera ca intr-o zi aceasta tehnica sa poata fi folosita in eliminarea unor cazuri grave. Vaccinul "ar fi un mijloc de tratare a cancerului fara efecte secundare", a explicat profesorul Ronald Levy, de la Universitatea din Stan­ford, principalul autor al studiului. "Ideea este de a mobiliza siste­mul imunitar pentru a lupta impotriva cance­rului", a precizat acesta, ada­ugand ca este opti­mist in privinta rezulta­telor pozitive ale urma­toa­relor teste clinice. "Stim ca daca sistemul imunitar se intareste, poate ucide cancerul", a asigurat acesta, indi­cand ca vaccinul a fost pus la pus la punct pe baza de plante de tutun. Echipa profeso­rului Levy a testat vaccinul pe 16 pacienti atinsi de limfom, un cancer cro­nic incurabil. Niciunul dintre pacienti nu a simtit efecte secundare si peste 70% au dezvoltat un raspuns imunitar. Este pentru prima data cand un vaccin impotriva can­cerului elaborat pe baza de plante a fost testat pe pacienti umani. Vaccinul este interesant pentru ca poate fi produs rapid si are un cost relativ mic.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.