Primarul General al Capitalei a aprobat propunerea Comisiei de Disciplina din Primaria Capitalei si l-a demis pe arhitectul sef, Adrian Bold, pentru PUZ-urile de la Cathedral Plaza si baza sportiva Spartac.

Cel care a decis timp de zece ani ce si unde sa se construiasca in Bucuresti a primit joi seara propunere de demitere de la Comisia de disciplina a municipalitatii. Comisia s-a reunit pentru a discuta raportul privind activitatea arhitectului-sef al Capitalei, Adrian Bold, precum si sesizarile referitoare la neindeplinerea obligatiilor de serviciu.

Comisia de disciplina a fost formata din Victor Uleia, angajat al Directiei Inspectie, Andrei Creci, functionar in cadrul Departamentului Juridic, Sorin Luchian, de la Directia Transporturi si Sistematizarea Circulatiei, si Georgeta Dragoi, sefa de la Personal.

Arhitectului-sef al Capitalei i s-a reprosat ca a prejudiciat primaria cu aproximativ 300.000 de dolari, suma platita de municipalitate drept despagubire unui cetatean caruia Adrian Bold nu i-a aprobat cererea de PUZ.

In 2005, arhitectul-sef a avizat construirea cladirii Cathedral Plaza, langa Catedrala „Sf. Iosif“, cu sapte derogari majore de la PUZ-ul existent. Pe de alta parte, o alta cerere similara de PUZ, pe un teren vecin, a fost refuzata de Adrian Bold.

Astfel ca proprietarul terenului, aflat la numai 20 de metri distanta de Cathedral Plaza, a dat in judecata Primaria Capitalei castigand despagubiri de aproximativ 300.000 de dolari, bani pe care trebuia sa-i plateasca jumatate municipalitatea, jumatate Adrian Bold. Arhitectului i s-a mai imputat faptul ca ar fi aprobat un PUZ in baza sportiva Spartac pentru constructia proiectului Park Lake Plaza si ca a lipsit nemotivat de la serviciu, lucru demonstrat cu condica de prezenta.

Adrian Bold a venit la Comisia de disciplina insotit de avocatul sau. Sedinta a inceput la ora 13.30 si a tinut trei ore, ea fiind o data suspendata, timp de o jumatate de ora, din cauza ca Adrian Bold a cerut suspendarea presedintelui Comisiei de disciplina, Andrei Creci, pe motiv ca are o plangere la DNA, formulata chiar de catre arhitectul Capitalei. Cererea lui Bold a fost anulata, iar sedinta a fost reluata. La iesirea din sala, arhitectul Capitalei a declarat ca nu demisioneaza. Decizia Comisiei de disciplina urma sa treaca pe la primarul Sorin Oprescu, pentru a fi semnata.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.