Carnea de caine este consumata in special de comunitatea coreeana din capitala chineza, dar si in restaurantele din provinciile din Yunnan si Guizhou.

O directiva a Oficiului pentru siguranta alimentara de la Beijing emisa luna trecuta cere hotelurilor care au contracte cu organizatorii Jocurilor Olimpice sa elimine din meniu preparatele pe baza de carne de caine. In plus, orice produs de provenienta canina folosit in alimentatia traditionala trebuie etichetat clar ca atare.

De teama ca preparatele culinare pe baza de carne de caine i-ar putea ofensa pe occidentali si determina nemultumirea grupurilor pentru protectia animalelor, Beijingul a cerut si restaurantelor care se asteapta sa fie frecventate de turisti si sportivi in timpul Jocurilor Olimpice sa renunte la carnea de caine "din respect pentru obiceiurile alimentare ale oaspetilor din diverse tari".

Directiva nu facea insa nicio referire la numeroasele restaurante din Beijing care servesc preparate din carne de magar.

In timpul Jocurilor Olimpice de la Seul din 1988, criticile occidentale au determinat sud-coreenii, mari amatori de carne de caine, sa renunte la aceasta pentru o perioada.