In incercarea de a incuraja integrarea tiganilor in societate, Lordul Adonis, ministrul scolilor din Marea Britanie, a aprobat distribuirea in salile de clasa a 23.000 de copii ale unei reviste in care se spune ca Elvis Presley, Charlie Chaplin si Rita Hayworth erau tigani
Pentru tiparirea publicatiei, s-au cheltuit 70.000 de lire din bani publici, transmite DailyMail.

Astfel, potrivit revistei "Gypsy Roma Traveller History", Elvis este descendentul unei familii de tigani germani (Pressler) care a emigrat in SUA in secolul al XVIII-lea. Numele de fata al mamei cantaretului este Smith, nume foarte des intalnit la nomazii britanici, sustine sursa citata. Cu toate acestea, Smith este unul dintre cele mai obisnuite nume din Marea Britanie.

Insa, exista voci care critica proiectul si acuza revista de dezinformare. "Din cate se stie, nu exista nicio dovada ca Elvis ar fi pretins ca are stramosi tigani. De fapt, daca ar fi existat un stramos tigan, in urma cu 300 de ani, nu are nicio relevanta si nu inseamna ca el era tigan", este de parere David Altheer, scriitor si cercetator al culturii tiganilor.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.