Oamenii de stiinta sustin ca si barbatii au ceas biologic, nu doar femeile, si ca acesta incepe sa ticaie in jurul varstei de 30 de ani.

Un studiu francez care a vizat un esantion de peste 12.000 de cupluri implicate in tratamente de fertilizare a scos la iveala faptul ca sansele ivirii unei sarcini cresc considerabil in cazul in care barbatul are peste 35 de ani. In acelasi timp, asa cum au aratat si alte studii anterioare, procentul inseminarilor viabile scade daca varsta barbatului trece de 40 de ani.

Conform BBC, cercetatorii francezi au gasit si cauza, care pare sa fie deteriorarea moleculelor de ADN din lichidul seminal. In urma studiului desfasurat in intervalul 2002-2006 in cadrul unei clinici specializate in fertilizare, oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca femeile trecute de 35 de ani sunt predispuse la avort spontan si pierderi de sarcina.

In acelasi timp, cercetatorii au descoperit si ca sarcinile in care tatii se apropie de 40 de ani au mai multe sanse sa fie pierdute decat cele concepute de barbatii pana in 30 de ani.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.