O batrana din India, in varsta de 70 de ani, a nascut gemeni, stabilind astfel un nou record mondial, arata editia online a cotidianului Daily Mail.

Nasterea celor doi gemeni a facut ca Omkari Panwar sa devina cea mai in varsta mama din lume, lucru care nu s-ar mai fi crezut posibil.

Dorinta ei a fost si a sotului sau, Charan Singh Panwar, in varsta de 77 de ani. Si-au dorit foarte mult sa aiba un baiat. Pentru a plati tratamentul de fertilizare in vitro pentru a putea avea un mostenitor baiat, fermierul pensionat si-a vandut taurii, si-a ipotecat pamantul, si-a cheltuit economiile si a luat un credit.

Si totul a fost compensat cand Panwar a nascut doi gemeni - un baiat si o fata - prin cezariana intr-un spital din Muzaffarnagar, la nord de capitala indiana New Delhi.

Potrivit medicilor, gemenii nascuti prematur sunt sanatosi.

Familia are deja doua fete si cinci nepoti, insa ultimii nascuti erau ceea ce au asteptat o viata - in special pentru ca baiatul va beneficia de mostenire cand se va casatori si va putea sa lucreze pamantul familiei.

"Timp de opt luni, sarcina a fost agitata si dureroasa. Insa, am mai nascut si inainte si stiam la ce sa ma astept. Cateodata, trebuie sa faci fata durerii daca vrei sa obtii ceva bun", a declarat Panwar.

"Macar avem un fiu si un mostenitor. Ne-am rugat lui Dumnezeu si sfintilor si am vizitat toate locurile religioase pentru a ne ruga sa avem un fiu", a adaugat sotul ei. "Tratamentul m-a costat o avere, dar nasterea unui fiu face ca totul sa merite. Pot muri un om fericit si un tata mandru", a mai spus acesta.

Panwar, care nu are un certificat de nastere, se foloseste de anul obtinerii independentei in India, 1947, pentru a-si putea spune varsta. Isi aduce aminte ca avea noua ani cand britanicii au parasit India - ceea ce inseamna ca acum are 70 de ani.

"Nu stiam ca am doborat un record", a spus Omkari Panwar. "Insa, aceasta conteaza prea putin pentru mine. Nici nu mi-am vazut copii inca - au fost dusi la un spital specializat cat eu inca eram inconstienta".
"Daca sunt cea mai batrana mama din lume, asta nu inseamna nimic pentru mine. Vreau doar sa imi vad copii si sa ii ingrijesc cat inca mai pot", a adaugat mama.

Ginecologul Nisha Malik, care a asistat la nastere in Muzaffarnagar, Uttar Pradesh, s-a delcarat socat cand batrana i-a spus ca este insarcinata. "Am lucrat in domeniul medical 20 de ani si nu am auzit niciodata de un astfel de caz".

Pana in acest moment, cea mai in varsta mama din lume fusese considerata romanca Adriana Iliescu, care in 2005, la varsta de 66 ani, a nascut o fetita prin fertilizare in vitro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.