Spania ar putea interzice folosirea maimutelor in spectacolele de circ, reclamele televizate sau mentinerea conditiilor actuale in care acestea sunt detinute in gradinile zoologice, daca o intiativa a Comisiei parlamentare pentru mediu, care cere acordarea dreptului la libertate si la viata pentru primatele mari, va deveni lege.
Aceasta este prima initiativa legislativa care cere astfel de drepturi pentru alte fiinte decat oamenii, informeaza Reuters.

"Proiectul Marile Maimute" a fost conceput de oameni de stiinta si filosofi care afirma ca cele mai apropiate "rude" ale oamenilor, din punct de vedere genetic, merita aceleasi drepturi ca si fiintele umane. In proiectul dezvoltat de folosofii Peter Singer si Paola Cavalieri in 1993, se explica faptul ca "hominizii non-humani" precum cimpanzeii, gorilele, urangutanii sau bonobo (considerata cea mai apropiata ruda a omului de unii specialisti) trebuie sa se bucure de dreptul la viata, libertate si de dreptul de a nu fi torturati.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.