Una din vestele de salvare ce au apartinut vasului Titanic a fost scoasa la vanzare de casa de licitatii Christie’s din New York, fiind estimata la un pret de 68.500 de dolari, informeaza yahoo.com.

Vesta de salvare, care a fost tinuta tot acest timp aruncata intr-un cufar de catre o familie din Canada, este una din cele sase veste care au supravietuit tragediei.

Aceasta este prima vesta de salvare care se vinde in SUA dup ace anul in 2007 una similara a fost vanduta in Londra cu 119.000 dolari.

De-a lungul timpului, casa Christie’s a dedicat istoriei Titanicului aproximativ 257 de de obiecte printre care seturi de masa , harti, jurnalele de nava si diverse instrumente de navigatie.

Ceea ce trebuia sa faca o pagina de istorie de lux a sfarsit ca cel mai mare dezastru maritim din toate timpurile. La 10 aprilie 1912 giganticul vapor de lux Titanic pleca din Sounthampton, Anglia, spre New York, avand la bord 891 de membri ai echipajului si 1.316 pasageri. Cinci zile mai tarziu Titanicul, depre care se spunea ca nici Dumnezeu nu l-ar putea scufunda, a lovit un iceberg in apele agitate ale Oceanului Atlantic care a dus la scufundarea marelui vas. Peste 1500 de oameni si-au gasit sfarsitul pe cel mai mare vas construit vreodata .


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.