Victima preferata a lui Hitler era seful Luftwaffe, Herman Goering, celebru pentru faptul ca isi acorda singur foarte multe medalii si decoratii.

Un exemplu este povestea despre doamna Goering, care si-a gasit sotul in dormitor fluturand un baston de maresal peste lenjeria lui intima. Dupa ce l-a intrebat ce face, acesta i-a raspuns: "Imi avansez lenjeria la gradul de salopeta", glumea Hitler.

Dictatorul nazist era atat de mandru de gluma sa incat a comandat medalii din hartie aurie si argintie pe care Goering sa le poarte pe pijama.

Cu o alta ocazie, dictatorul a remarcat ca fotograful sau oficial, Heinrich Hoffman, a baut prea mult alcool si i-a spus: "Nu sta langa foc, Heini - ai putea sa izbucnesti in flacari".

Inevitabil, Hitler facea si glume sinistre despre victimele din lagarele de concentrare. Cartea "The Last Witness" este scrisa de Rochus Misch, in varsta de 90 de ani, ultimul supravietuitor din buncarul din Berlin in care si-a petrecut Hitler ultimele zile ale vietii, inainte de a se sinucide, in aprilie 1945.

Misch povesteste ca atunci cand Hitler nu facea glume proaste si nu incerca sa cucereasca lumea, isi alinta catelul lup alsacian numit Blondi.

Insa, in ciuda faptului ca seful sau iubea animalele si glumele proaste, Misch recunoaste ca Hitler provoca frica: "Prima data cand l-am cunoscut, m-au trecut fiorii pe sira spinarii".