Sute de mii de copii care abia daca au implinit varsta de 11 ani primesc in scoala prezervative, teste de sarcina sau pilula de a doua zi, relateaza „The Guardian”.
Conform unui studiu efectuat de Sex Education Forum, 29% dintre scolile generale din Anglia au acum si clinici pentru sanatatea sexuala. Cateva dintre aceste clinici le prescriu copiilor retete pentru diferite contraceptive - pilule, injectii, implanturi - fara ca parintii lor sa fie informati.

Cifrele au fost oferite publicitatii la cateva zile dupa ce guvernul a anuntat pentru Anglia si Tara Galilor o crestere cu 10% a numarului de avorturi la fetele sub 16 ani si cu 21 de procente in cazul celor sub 14 ani. Autoritatile au cerut ca scoala sa faca mai mult in materie de educatie sexuala si chiar si copii de cinci ani sa invete despre relatiile afective. In unele institutii din Marea Britanie, tot ce invata copii despre sex se rezuma la informatiile primite la ora de stiinta: mecanism de reproducere umana.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.