Ucrainienii par decisi sa transforme turismul in principala sursa de venit a statului. Primul pas a fost inaugurarea unei linii de croaziera catre Insula Serpilor.
Din pacate, bolovanul din mijlocul marii e departe de a deveni Bora Bora Marii Negre. Profitul a fost sub asteptari asa ca ucrainienii au trecut la planul B: au cautat cea mai radioactiva zona de pe pamant. Norocul lor, au gasit ceea ce cautau chiar in propria ograda, la Cernobal. Acolo vor muta toate monumentele din epoca sovietica, zona urmand sa fie inclusa intr-un circuit turistic de lux, pentru toti cei care vor sa-si incheie socotelile cu viata.

Propunerea, o miscare de geniu am putea adauga, apartine ministrului ucrainean al Culturii, Vasili Vovkun. ''Trebuie pur si simplu alocat un teren in acest scop, am putea crea astfel un muzeu in aer liber, ce ar putea fi inclus intr-un circuit turistic prin Ucraina'', a afirmat, optimist, Vovkun, referindu-se la faptul ca zona din proximitatea centralei nucleare inchisa in urma devastatoarei avarii nu mai prezinta riscuri pentru sanatatea oamenilor, desi multi ucraineni o evita.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.