''Maria din Nazareth, o istorie care continua'' nu va ajunge probabil pe Broadway sau in West End londoneza, dar se pare ca Biserica catolica mizeaza pe acest lucru, datorita faptului ca doua departamente pontificale, cel al Culturii si cel al Comunicarii Sociale, au decis sa sprijine initiativa. Sfantul Scaun nu va finanta in mod direct spectacolul, dar il va sponsoriza, cu girul sau, ceea ce nu este putin lucru, mentioneaza sursa citata.

Se pare ca libretul ''Musical''-ului dedicat Fecioarei, scris la doua maini de Maria Pia Liotta si de Adele Dorothy Ciampa, a entuziasmat sferele inalte ale Vaticanului. Istoria este aceea a Mariei: tineretea ei ebraica, bunavestire, casatoria cu Iosif, nasterea lui Iisus si asa mai departe pana la ridicarea la cer, pentru ca apoi sa revina pe pamant in chip de purtatoare de pace si de mangaiere. Rolul principal va fi interpretat de Alma Manera, o tanara soprana, care a evoluat deja in spectacole organizate de Teatrul de Opera din Roma, impreuna cu Carla Fracci.

Muzica spectacolului apartine compozitorului Stelvio Cipriani, iar coregrafia poarta semnatura lui Salvator Spagnolo, scenografia Antonella Luberti si Fernando Miglietta. Regia este asigurata de cele doua autoare ale spectacolului, Liotta si Ciampa. Intr-o operatiune delicata, cum este aceea de a transpune pe o scena, cu cantece si dans, viata Fecioarei Maria, societatea care a realizat opera, ''Aimar'', a preferat sa evite pasii falsi si sa apeleze la teologi de mare prestigiu. Astfel, parintele Stefano De Fiores, unul dintre cei mai mari specialisti mondiali in Mariologie si profesor la Universitatea Gregoriana din Roma, a supervizat intreaga operatiune.