Are de doar trei ori masa Terrei si se afla la 3.000 de ani-lumina. Sansele mari ca o noua planeta, recent descoperita, sa gazduiasca oceane o transforma intr-o tinta atragatoare pentru cautatorii de viata in univers.
Sfantul Pocal al cercetarii exoplanetelor (planete situate in afara sistemului solar) il reprezinta identificarea unui corp ceresc care sa aiba o masa similara celei a Pamantului. Miza este descoperirea unei lumi care intruneste toate conditiile prielnice vietii. Astronomii au facut un pas mare in acest sens, prin gasirea unei planete de 3,3 ori mai grea decat Terra, care da tarcoale unei stele mai mici decat Soarele. Numarul de exoplanete din cataloagele oamenilor de stiinta se apropie astfel de 300, iar expertii sunt tot mai increzatori ca universul gazduieste o multitudine de planete capabile sa sustina forme de viata, relateaza “The Telegraph”.
Publicitate

Noua planeta, botezata prozaic MOA-2007-BLG-192L, se afla la o distanta de 3.000 de ani-lumina de Terra. Are o raza a orbitei apropiata de cea a lui Venus, insa in partea superioara a atmosferei ei se inregistreaza temperaturi intalnite mai degraba pe Pluto, aflata la periferia sistemului solar. Asta deoarece graviteaza in jurul unei stele cu o masa de doar 6% din cea a Soarelui, din categoria piticelor brune, corpuri care nu sunt indeajuns de mari pentru a gestiona reactii nucleare in miezul lor.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.