Cei 298 de miliardari europeni care figureaza in cel mai recent clasament Forbes valoreaza impreuna 893 miliarde de euro. Nu toti se pot mandri cu titulatura de cel mai bogat european.

Numarul unu este suedezul Ingvar Kamprad, fondatorul Ikea. In adolescenta isi castiga existenta vanzand la bucata cutii de chibrituri si stilouri cumparate angro si foarte ieftin din Stockholm.

Suedezul e greu de ajuns din urma, dar cel mai aproape de el, ca avere, este Oleg Deripaska. Magnatul rus (si prieten cu Vladimir Putin) este al doilea cel mai bogat om din Europa, cu o valoare neta de 17,9 miliarde de euro.

Deripaska este primul dintr-un contingent impresionant de rusi foarte bogati, marea lor majoritate rezidenti ai Moscovei. Fosta republica sovietica se lauda cu 87 de miliardari cu o valoare colectiva neta de 300,7 miliarde de euro. Printre cei mai celebri miliardari ai Rusiei figureaza Roman Abramovici (locul 5) sau Vagit Alekperov (locul 22 - patronul Lukoil). In realitate, 12 dintre cei mai bogati 25 de europeni sunt rusi.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.