Doamna Redmond nu si-a mai taiat unghiile din 1979, lasandu-le sa creasca si facandu-le manichiura pana cand au ajuns sa masoare 7 metri 51, 3 cm .

Unghiile sale au urmatoarele dimensiuni:
Mana dreapta: degetul mare (76.4 cm), indexul/aratatorul (72.3 cm), degetul mijlociu (74.1 cm), inelarul (73.6 cm), degetul mic (71.6 cm).
Mana stanga : degetul mare (80 cm), aratatorul (76.4 cm), mijlociul (76.7 cm), inelarul (76.2 cm), degatul mic (73.6 cm).

Filosofia dupa care se ghideaza americanca „esti ceea ce mananci” a fost cea care a ajutat-o sa ajunga la acest record. Lee Redmond a declarat ca dieta ei se bazeaza pe proteine, deoarece proteinele se gasesc cel mai mult in structura compozitionala a unghiilor si a parului. In plus marturiseste ca odata pe saptamana isi tine unghiile in ulei de masline caldut, acesta fiind tratamentul de baza.

Americanca marturiseste ca ii este destul de greu sa se duca la cumparaturi, sa deschida usile, insa se descurca destul de bine la treburile zilnice, iar datul cu aspiratorul, gatitul, curatenia si ingrijirea sotului ei bolnav de Alzheimer, nu o impiedica sa aiba unghiile cele mai lungi din lume.

„Cred ca fiecare lucru este o provocare”, spune ea. „Am gasit o modalitate de a face lucrurile in felul meu”.

Una dintre cele mai dese intrebari pe care le-a primit din partea oamenilor este daca unghiile nu o deranjeaza, insa ea spune ca s-a obisnuit cu ele. Desi multi oameni au vazut-o la "Guinness Book of World Records" si "Ripley's Believe It or Not" si nu mai sunt deranjati de ea, copii se mai tem inca de ea cand o vad pe strada.

Redmond crede ca orice se intampla cu un motiv si de asemeni crede ca toata chestia asta cu unghiile i-a fost data pentru a o invata ce inseamna rabdarea, pentru ca inainte de a incepe experienta asta, nu dobandise inca aceasta virtute.

Inainte de Lee Redmond recordul era detinut de Shridhar Chillal, insa acesta si-a taiat in 2000 unghiile, dupa ce fusese recordman timp de 20 de ani. Insa acesta isi lasase doar unghiile de la o singura mana sa creasca. Unghiile sale masurau 6.15 meters, dupa ce timp de 48 de ani nu le taiase niciodata. Insa activitatile zilnice il impiedicau sa se descurce si unghiile de la mana stanga ii raneau mereu mana
dreapta.