Dupa trei ani in care a trait in intuneric, germanul Michael MUller poate vedea din nou gratie unei operatii revolutionare. in ochiul sau stang are acum unul din propriii dinti. 27 de pacienti pot vedea din nou gratie acestei interventii. Operatia costa 4.000 de euro. Barbatul din Sachsen-Anhalt si-a pierdut complet vederea in urma unui accident de munca.

Desi toti specialistii consultati au fost categorici in a afirma ca Michael MUller nu va mai vedea niciodata, germanul nu a renuntat la speranta. in urma cu cateva luni el a auzit de un procedeu revolutionar dezvoltat de doi medici de la Clinica universitara de oftalmologie din Hamburg.

"Procedura poate fi aplicata numai in cazul unor afectiuni ale corneei si este nevoie de o parte dura din organismul pacientului. Am incercat cu un dinte si functioneaza foarte bine. inainte de implantul ocular, extragem un canin din maxilarul superior al pacientului, iar radacina dintelui este slefuita pana cand capata forma dorita. Apoi facem o gaura minuscula in mijlocul dintelui in care introducem un cilindru optic din plexic - noua pupila. Dupa cateva zile, dintele-ochi poate fi implantat in cornee. Nu exista nici un risc de respingere a implantului de catre organism", explica doctorul Konrad Hille, unul din cei doi oftalmologi care au pus la punct procedura.

Pana acum au fost efectuate 27 de interventii chirurgicale, iar in noua cazuri pacientii si-au recapatat complet vederea. Cativa din beneficiarii noii metode erau orbi de peste 15 ani, iar acum vad din nou foarte bine. "Pot citi din nou, ma uit la televizor, pot admira florile, imi pot privi familia. Am revenit la viata", declara fericit Michael MUller intr-un interviu acordat cotidianului "Bild". in Germania aceasta operatie este decontata de casele de asigurari. intreaga procedura costa in jur de 4.000 de euro.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.