National Indian Foundation, o agentie guvernamentala din Brazilia, a dat publicitatii o serie de fotografii cutremuratoare, ale unor oameni ce apartin unui trib din America de Sud, care se pare ca nu au intrat in contact cu lumea moderna, pana in acest moment.

Fotografiile, publicate si pe site-ul National Indian Foundation, au fost facute dintr-un mic aparat de zbor, intr-un colt ascuns al Junglei Amazoniene. Indigenii se afla in fata unor colibe de paie si indreapta arcuri cu sageti inspre avion, arata CNN.

Antropologii vorbesc despre existenta mai multor triburi de oameni care nu au intrat in contact cu “lumea de afara”. Potrivit specialistilor, in intreaga lume ar exista peste 100 de astfel de triburi de indigeni, majoritatea aflandu-se in zonele ascunse din Padurea Amazoniana, din Peru sau Brazilia.

“Acesti locuitori ai Planetei sunt in pericol, vor fi fortati sa isi paraseasca teritoriile, vor fi omorati sau nu vor putea sa faca fata, noilor boli”, atrage atentia organizatia National Indian Foundation.

Directorul organizatiei, Stephen Cory spune ca noile fotografii arata clar, faptul ca acesti oameni exista cu adevarat si ca ei au nevoie de protectie, in caz contrar, fiind in pericolul extinctiei.

Fotografiile au fost luate in timpul mai multor survoluri, in perioada 28 aprilie-2mai 2008. Conform imaginilor, indigenii, impreuna cu familiile lor locuiesc in sase colibe cunoscute sub denumirea de malocas. Guvernul Brazilian a reusit sa dea de urma a cel putin alte patru astfel de triburi, in ultimii 20 de ani.

Sursa Imagine: CNN


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.