Riscul de mbolnavire de cancer al gurii este determinat de anumite gene si de ritmul cu care acestea descompun alcoolul n organism, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii scotieni.
Specialistii au studiat doua gene implicate în metabolizarea alcoolului - o substanta cunoscuta a fi un factor de risc pentru cancerul oral. Persoanele purtatoare ale unor variante ale acestor gene par a prezenta mai putine riscuri de a dezvolta cancer în zona gurii sau a gâtului pentru ca alcoolul este descompus mai repede în organism. “Studiul indica faptul ca riscul de cancer oral este asociat atât cu anumite gene cât si cu stilul de viata. În particular, riscul depinde de cât de repede reuseste organismul sa metabolizeze alcoolul”, a declarat coordonatorul studiului, profesorul Tatiana Macfarlane.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe

Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.