Doctorii ar putea prescrie guma de mestecat dupa ce un studiu efectuat recent arata ca aceasta ajuta pacientii sa se recupereze mai repede dupa operatiile la stomac.

Oamenii care au suferit astfel de interventii chirurgicale au putut merge acasa cu aproape doua zile mai devreme atunci cand li s-a administrat tratamentul “dulce”.

Daca pacientul mesteca guma timp de jumatate de ora in fiecare dimineata, pranz si seara, actiunea de a mesteca declansa hormonii gastrici. In schimb, stomacul era stimulat permitand pacientului sa revina la mese normale.

Harriet Wright cea care a condus acest studiu timp de sase luni, monitorizand 67 de pacienti la Spitalul Dorset County din Dorchester, a declarat ca pacientii care primesc un tratament obisnuit sunt externati dupa patru-cinci zile de la operatie, insa cei care mesteca guma pot pleca acasa, in medie, cu o zi jumatate mai devreme. In speranta ca acest experiment va fi pus in practica in mod regulat, Harriet Wright a adaugat ca in cazul unor astfel de operatii, guma de mestecat vindeca mai bine si ii ajuta pe pacienti sa ajunga acasa mai repede.


Despre autor:

Sursa: Prezentonline.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.