De cateva zile, medicul american Norman Spack tine pagina intai a ziarelor din Boston din pricina clinicii pe care tocmai a inaugurat-o. Este vorba despre primul centru medical destinat exclusiv copiilor care au probleme de identitate sexuala sau, mai simplu spus, transsexualilor.
Printre pacientii care i-au calcat deja pragul se numara copii de sapte ani, care isi doresc sa capete alt sex decat cel cu care s-au nascut.

Cum era de asteptat, initiativa lui Spack a fost intampinata negativ de catre colegii lui de breasla, care au adus in discutie problemele de etica si moralitate pe care le implica o astfel de interventie chirurgicala. "Stiu ca initiativa mea este hulita de comunitatea medicala internationala. Nu mi se pare normal, iar vederile inguste ale colegilor mei ma dezgusta. Nu vreau decat sa pun capat numarului mare de sinucideri cauzate de faptul ca tinerii nu se simt confortabil in trupul cu care s-au nascut. In toata cariera mea nu am vazut ca un tanar sa isi doreasca sau chiar sa incerce sa se sinucida odata ce a inceput tratamentul hormonal", a sarit doctorul Spack sa isi apere clinica. In plus, barbatul a precizat ca, inainte de interventiile propriu-zise, isi consiliaza cu atentie pacientii, ii supune la tratamente hormonale si le explica faptul ca, ajunsi adulti, nu vor putea deveni niciodata parinti.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.