Materialul genetic al marsupialului disparut de mai bine de 70 de ani a fost introdus cu succes intr-un embrion de soarece pentru a-i influenta dezvoltarea. Experimentul va ajuta la stabilirea cu precizie a infatisarii dinozaurilor si a oamenilor de Neanderthal.
Cercetatorii de la universitatile Melbourne si Texas au extras secvente de ADN din patru specimene de tigru tasmanian vechi de un secol, trei pui si un adult, conservate in formol. Ei au injectat apoi o gena responsabila cu formarea cartilajelor intr-o serie de embrioni de soarece, iar ea a functionat intr-un mod similar genei echivalente specifice soarecilor. Oamenii de stiinta au putut culege astfel informatii despre structura genetica a marsupialului disparut, relateaza ,,New Scientist’’. Clonarea animalului este insa departe, spun oamenii de stiinta australieni si americani.

„Este prima oara cand ADN-ul unei specii disparute a fost folosit pentru a obtine o reactie intr-un organism viu“, a declarat dr.Andrew Pask de la Universitatea din Melbourne, coordonatorul studiului. „Cum tot mai multe specii dispar, pierdem in mod constant informatii pretioase despre rolul si potentialul diferitelor gene“, a mai adaugat el, pentru a sublinia in continuare ca majoritatea speciilor care au existat vreodata au fost sterse de pe fata pamantului.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.