Pamanturi care odinioara se numarau printre cele mai fertile din Italia sunt astazi acoperite de deseuri industriale. Oamenii care traiesc in zona sunt expusi imbolnavirii de cancer.

Temandu-se pentru sanatatea lor si a viitorului copil, doi tineri soti ce locuiesc in "Triunghiul mortii" din apropiere de Neapole (sudul Italiei), zona in care au fost depozitate deseuri toxice, au cerut azil "sanitar" in Elvetia. "Nu am de ales, trebuie sa incerc sa plec. Statul nu imi asigura dreptul la sanatate. Oamenii de aici mor de cancer, boala declansata de deseurile depozitate ilegal de mai bine de 20 de ani", explica Sergio Sedia, care a facut cererea de plecare din tara.

Sergio si sotia sa, Giulia, locuiesc la Cimitile, "inima" zonei denumita "Triunghiul mortii" de catre revista stiintifica "The Lancet".

Un teritoriu alterat mai mult de mafie

In zona care era odinioara una dintre cele mai fertile ale Italiei, delimitata de orasele Nola, Marigliano si Acerra, au fost depozitate clandestin, mai ales de catre mafie, sute de mii de tone de deseuri industriale, potrivit asociatiilor de ocrotire a mediului.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.