Ursii polari au fost declarati, in mod oficial, specii aflate sub amenintare, in comformitate cu legea din Statele Unite, datorita consecintelor pe care incalzirea globala o are asupra zonei Arctice.

In general, atunci cand un animal se afla in pericol, urmatorul pas al Guvernului Statelor Unite este de a-l proteja.

Problema pe care Casa Alba si-o pune in ceea ce priveste ursii polari se refera la faptul ca ar fi specii greu de protejat, atat din punct de vedere politic, cat si economic sau practic. Habitatul ursilor se afla sub amenintare din cauza topirii ghetarilor, fiind asadar primele animale declarate sub amenintare din cauza incalzirii globale.

Asadar, singura cale de a asigura supravietuirea celor 25.000 de ursi polari este de a opri populatia sa mai foloseasca atat de mult combustibil mineral, lucru pe care Secretarul Dirk Kempthorne l-a numit “o provocare unica de conservare”. Un lucru este evident in ceea ce priveste acest aspect - constatarile facute nu vor aduce schimbari ale climatului global si nu vor opri gheata sa se topeasca.


Despre autor:

Sursa: Prezentonline.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.