Iritat de pretul benzinei, un barbat din Wisconsin boicoteaza de unul singur marile companii petroliere.

Brian LaFave, un muncitor in varsta de 31 de ani din Sheboygan, localitate din statul american Wisconsin, a decis sa „ia masuri” impotriva marilor companiilor petroliere, pe care el le considera direct vinovate de cresterea foarte rapida a pretului benzinei. „Toata lumea se plange de pretul benzinei, dar nimeni nu face nimic concret”, afirma LaFave, carea decis: „Telul meu este sa nu mai cumpar nici macar o picatura de benzina vreme de 31 de zile”.

Desi lucreaza la o fabrica aflata la mai bine de 9 mile (14,4 kilometri) departare de casa, Brian se duce la munca doar cu bicicleta. Cum lucreaza in schimbul al treilea, el recunoaste ca „e tare greu, mai ales dimineata”, cand se intoarce acasa dupa o noapte intreaga de munca. Inainte de a-si incepe cele 31 de zile de boicotare a companiilor petroliere, Brian LaFave isi utiliza camioneta pentru a parcurge, saptamanal, in jur de 300 de mile (peste 480 de kilometri).

Acum nu mai merge, la munca sau la cumparaturi, decat pe jos sau cu bicicleta. Uneori accepta sa urce si in automobilele prietenilor si cunoscutilor, dar „doar daca ei nu se bat nici un metru de la drumul lor; pentru ca altfel ar insemna ca eu sa consum benzina, iar atunci s-ar alege praful de obiectivul pe care mi l-am propus”.

LaFave afirma ca tine tot timpul socoteala sumelor economisite prin refuzul de a mai cumpara benzina si ca va trimite toti acesti bani unor organizatii de caritate care au grija de copiii saraci si subnutriti din Africa.


Despre autor:

Sursa: Prezentonline.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.