Un elvetian, supranumit “Barbatul-Racheta” a facut prima sa demonstratie de zbor in public cu ajutorul unui aparat cu aripi montat pe spate.

Potrivit publicatiei The Daily Telegraph, fostul pilot de zbor, Yves Rossy, a zburat timp de 5 minute la o altitudine de aproximativ 60 de metri. Rossy a sarit dintr-un avion si in cateva secunde, caderea inspre Pamant s-a transformat intr-o planare, el pornind cele patru motoare ale avionului cu reactie.

Barbatul s-a bucurat de executia sa in public, zburand cu o viteza de 186 metri pe ora. Cel mai complicat exercitiu din demonstratia sa a fost o rasucire in aer de 360 de grade. Contrar exemplului dat de personajul mitologic Icaraus, care a zburat mult prea aproape de soare si nu a mai trait pentru a-si spune povestea, Yves Rossy, in varsta de 48 de ani, a aterizat in siguranta pe Pamant cu ajutorul unei parasute.

El a declarat ca a trait o senzatie nemaipomenita. Defapt, ambitia sa a fost dintotdeauna de a putea zbura in voie, insa design-ul inventiei si punerea in practica a schitei aparatului a durat patru ani de zile pana sa devina realita


Despre autor:

Sursa: Prezentonline.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.