Cercetatorii de la Universitatea Alberta din Canada au aratat ca cetatenii canadieni din clasa de mijloc fumeaza marijuana pentru a se relaxa.

“Multi dintre participantii la acest studiu folosesc marijuana pentru a se relaxa si pentru a-si lua mintea de la problemele si stresul zilnic. Alti oameni folosesc acest drog, tocmai pentru a reusi sa se concentreze mai bine asupra diverselor activitati pe care le fac”, spune Geraint Osborne, unul dintre autorii studiului.

Nu exista o tipologie anume pentru cei care fumeaza marijuana. Persoanele care au participat la studiu au varste cuprinse intre 21 si 61 de ani si apartin clasei de mijloc. Persoanele intervievate au spus ca folosesc drogul in timp ce se uita la televizor, citesc, in timp ce fac sport sau sex.

Studiul mai arata ca indivizii se considera responsabili pentru felul in care folosesc drogul, ca nu abuzeaza de efectele marijuanei si ca fumeaza in spatii speciale, pentru a nu-i afecta pe ceilalti oameni.

Sursa: www.eurekalert.org


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.