Cum fumatorii au devenit niste paria in mai toate tarile occidentale, oameni de bine s-au gandit sa gaseasca o solutie care sa impace si capra, si varza, cum s-ar zice. Astfel ca, au inventat tigara electrica.

Acesta ii va ajuta pe multi fumatori sa isi satisfaca nevoia de nicotina fara sa ii mai deranjeze pe cei din jur, transmite Daily Mail.

La prima vedere, aceasta arata ca si o tigara normala. Alba, cu filtru, avand aproape aceeasi lungime. Insa in interiorul sau se ascunde o camera de vaporizare ce transforma nicotina lichida in vapori ce sunt inhalati apoi de fumator. Aceasta inventie, spre deosebire de o tigara normala, este mult mai sanatoasa, desi pare un pleonasm. In componenta ei nu este decat un ingredient, si anume nicotina. O tigara normala are, pe langa tutun, peste 4.000 de substante chimice printre care si gudronul, principalul vinovat pentru bolile cauzate de fumat.

Tigara electrica este alimentata de o baterie, are un varf rosu ce imita tigara normala si gustul asemanator. Producatorii sustin ca aceasta poate fi folosita in locuri unde fumatul este interzis, pentru ca nu produce fum si nu este daunatoare celor din jur. Acestia dau asigurari utilizatorilor ca nu se pot imbolnavii de cancer pulmonar.

Tigara se numeste Gamucci Tigara Micro-Electrica. Utilizeaza cartuse mici din material plastic, care sunt umplute cu nicotina lichida. Ca si la o tigara normala, fiecare cartus difera in concentratia de nicotina pe care o contine. Concentratia incepe de la sase miligrame de nicotina pentru treapta inferioara, 11 miligrame de nicotina pentru treapta medie si 16 miligrame de nicotina pentru treapta superioara de concentratie.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.