Un artist filipinez pare sa puna in practica, in mod cat de se poate de surprinzator si intrigant, vorba din popor "te uiti la el... si nu e".

Creatiile lui Edd Aragon pot fi considerate, din plin, exclusiviste, si asta pentru ca artistul de 54 de ani a dorit ca privitorii sa aiba acces la plasmuirile imaginatiei sale intr-un mod total diferit de cel clasic.

Nudurile si portretele de femeie capata forme, nu la lumina zilei, ca intr-o expozitie din orice colt al lumii, ci in momentul in care artistul apasa pe un buton si porneste razele ultraviolete. Succesul expozitiei sale din Manilla a depasit orice asteptare, mii de oameni trecand pragul spatiului in care sunt expuse nastrusnicele idei ale filipinezului.

Aragon marturiseste ca a devenit interesat de materialele si vopselurile reactive la razele UV inca de acum cativa ani, cand se afla intr-un bar din Sydney. Proprietarul localului si-a dorit sa aiba cateva lucrari de arta moderna, care sa uimeasca clientii, in timp ce acestia dansau in luminile de discoteca.

Creatorul "cu ultraviolete" sustine ca potentialul artei UV este nelimitat: poate fi amuzanta si in acelasi timp poate dezamagi privitorul.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.