Song Xinyi are numai trei ani si este din districtul Beichuan, una dintre zonele cele mai afectate de puternicul seism de luni, din China. Ea a supravietuit in mod miraculos sub cadavrele parintilor, timp de aproape doua zile. Picioarele fetei erau ranite, dar putea inca sa vorbeasca in momentul in care a fost scoasa de sub daramaturi de echipele de salvare, miercuri dimineata, la peste 40 de ore dupa cutremur. Fetita le-a spus salvatorilor ca numele sau este Song Xinyi, ca ii place sa picteze si sa se uite la televizor. Medicii care i-au acordat primele ingrijiri medicale au declarat ca micuta va fi supusa de urgenta unei operatii chirurgicale pentru a-i fi salvate picioarele.

Salvatorii au descoperit-o pe Song Xinyi marti dimineata, dar nu au putut sa ajunga la ea decat o zi mai tarziu. Capul si umerii fetitei erau vizibile, dar picioarele ii erau ingropate sub cadavrele parintilor, asa ca salvatorii au fost nevoiti sa actioneze cu extrem de multa prudenta.

Echipele de salvare i-au dat copilei mancare si lapte si au adapostit-o de ploaie, in timp ce indepartau resturile din jurul ei. Fetita a fost scoasa sub daramaturi miercuri dimineata, in uralele multimii.
Premierul Wen Jiabao, aflat la Beichuan miercuri dimineata, si-a aratat ingrijorarea pentru sanatatea fetitei reusind sa schimbe cateva cuvinte cu Song Xinyi, inainte ca ea sa fie urcata in ambulanta.

Circa 5.000 dintre cei 20.000 de locuitori din districtul Beichuan si-au pierdut viata dupa devastatorul cutremur de luni, noteaza Xinhua, precizand ca 80% din cladirile din tinut au fost distruse.