Ma Yanjun, un muncitor din satul Qiqiao, provincia Shaanxi, a improvizat o centrala cu incalzire solara, folosind doar sticle goale de bere si furtune. Sticlele de bere sunt asezate pe un panou de pe acoperis si sunt legate intre ele prin furtune ce permit ca apa rece sa treaca prin ele si sa fie incalzita de soare.
Barbatul a declarat ca a inventat acest sistem pentru mama sa, intrucat isi dorea ca aceasta sa poata face un dus oricand doreste, intr-un mod mai confortabil. Ma Yanjun a adaugat ca o centrala adevarata este mult prea costisitoare si nu isi poate permite, moment in care i-a venit ideea sa construiasca o centrala proprie.

Yanjun spera ca inventia sa sa fie promovata in intreaga lume si sa permita tuturor mamelor din mediile rurale subdezvoltate sa isi faca un dus fierbinte. Barbatul a ajuntat inca 20 de familii din satul in care locuieste sa construiasca si sa instaleze sistemul sau de incalzire a apei cu ajutorul soarelui. El a mai afirmat ca va construi o baie publica pentru intregul sat, folosind sistemul sau inovator, cand va avea suficienti bani sa cumpere sticlele de bere necesare.


Despre autor:

Sursa: Prezentonline.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.