Un ceas de mana care a apartinut unui conte italian castigator de Grand Prix si fost presedinte al companiei Ferrari a fost vandut pentru suma de 1.400.000 de euro in cadrul unei licitatii de luni, informeaza Daily Mail.

Ceasul din aur Patek Philippe, ce a apartinut contelui Carlo Felice Trossi, s-a vandut la Geneva in cadrul unei licitatii organizate de Casa de Licitatii Sotherby. Pretul de pornire al vanzarii a fost de 254.000 de euro. Ceasul, supranumit si "Legenda Trossi", a fost descris de organizatorii licitatiei drept unicat si a reusit sa se faca remarcat dintr-un lot de 200 de alte ceasuri scumpe.

"Este un ceas de mare importanta simbolica si istorica. Acesta a fost fabricat in 1932 si a trecut prin multe, de la cursele de masini pana la aparitia avioanelor. Combinatia dintre Patek Philippe si Ferrari il face un ceas exceptional", a declarat Geoffroy Ader, ceasornicar de renume din Geneva.

Contele Felice Trossi a fost pilot de curse si de barci cu motor, castigand in 1947 Marele Grand Prix italian.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.