Incredibil 8 Mai 2008 03:27
Memoria umana va functiona in mod similar motorului de cautare Google, gratie unor cipuri implantate in creierii indivizilor.

Cu toate ca abilitatea oamenilor de a-si aminti evenimente petrecute in trecut este uneori impresionanta, de multe ori ea da gres si determina consecinte dintre cele mai grave. Erorile de memorie au dus, de-a lungul timpului, la cazuri mortale (6% dintre cei care isi pierd viata dupa ce sar din avion uita sa-si deschida parasutele), la probleme de casnicie (din cauza aniversarilor scapate din vedere) si la erori judiciare (ca urmare a marturiilor inexacte din instanta).

Solutia pentru corectarea memoriei umane imperfecte este dezvoltarea unor cipuri care sa fie implantate in creierii indivizilor, sustine Gary Marcus, profesor de psihologie la Universitatea New York, intr-un articol publicat in “The Telegraph”.

Ele ii vor ajuta pe doritori sa-si scotoceasca prin memorii cu eficienta cu care Google scoate la suprafata informatiile disponibile pe Internet, fara ca asta sa le stirbeasca umanitatea indivizilor, transformandu-i in computere.

Abilitatea oamenilor de a gandi, a iubi sau a rade nu va fi afectata in nici un fel, dupa cum nici capacitatea memoriei fiecaruia nu va fi extinsa. Asta deoarece problema oamenilor nu este stocarea, ci accesarea informatiilor pe care le-au asimilat.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.