Incredibil 8 Mai 2008 03:17
Schimbarile climatice au efecte nebanuite. Unul dintre acestea este inmultirea asa numitilor ursi "grolari", transmite "The Sun", in editia electronica de miercuri.
Acestia sunt un hibrid aparut in urma incrucisarii dintre ursii grizzly si cei polari. Explicatia este simpla: incalzirea globala face ca teritoriul celor doua specii atat de diferite sa se intrepatrunda, iar imperecherea dintre grizzly cu fratii lor albi sa fie din ce in ce mai comuna.
In aprilie 2006, un urs alb cu pete maronii a fost impuscat in zona de nord a Canadei. Testele ADN au demonstrat ca era vorba despre un asa numit urs "grolar". Se presupune ca mama sa era polara, iar tatal grizzly.

"Ursii grizzly se muta mai in nord si, in acelasi timp, ursii polari sunt fortati sa se refugieze la tarm, mai la sud, pentru ca ghetarii se topesc, asa incat am gasit foarte multi ursi hibrizi", explica George Divoky, un biolog care a lucrat mai mult de 30 de ani in zona arctica.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.