Incredibil 5 Mai 2008 02:17
Micile creaturi vor actiona ca o "extensie" a ochilor si urechilor soldatilor

Cele mai fanteziste scenarii de la Hollywood par sa devina realitate: BAE Systems creaza o serie de mici paianjeni, insecte si serpi electronici, care sa slujeasca drept ochi si urechi soldatilor pe campul de lupta. Potrivit "Daily Mail", prototipurile ar putea fi folosite in linia intai, chiar de la sfarsitul acestui an, patrunzand pe teritoriul inamic si furnizandu-le trupelor americane informatii care pot salva mii de vieti.

Soldatii vor transporta insectele, paianjenii si serpii roboti pe campul de lupta si vor folosi mici vehicule pentru a le pozitiona cat mai aproape de tintele lor. Apoi, insectele electronice vor patrunde in cladirile vizate si le vor furniza trupelor americane imagini din interior, avertizandu-le astfel de posibilele primejdii care le pandesc.

BAE Systems, precizeaza "Daily Mail", tocmai a semnat un contract de 19 milioane de lire sterline pentru a crea insectele electronice pentru armata americana.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.