Unul din cersetorii care-si fac veacul in galeria comerciala de la Carrefour Orhideea isi depunde la sfarsitul programului colecta la receptia unui hotel stralucitor. Dupa ce plateste taxa de protectie, batranul mai ramane in buzunar cu cativa lei, insa se scoate cu sacosica plina cu mancarea primita pomana de la clientii Carrefour.
Dupa ce pleaca de la complexul comercial cersetorul se urca in autobuzul 105, coboara la prima si o ia pe o straduta intunecoasa care trece prin fata hotelului Elizeu.

Cersetorul intra si se duce la receptie. Receptionera ii face semn sa astepte o clipa ca are de cazat un client, dupa care il ia in primire pe batranel. Omul scoate ghemotoace de bani de prin toate buzunarele, insirandu-le pe tejghea. Femeia zambeste si incepe sa sorteze banii pe categorii: 1, 5, 10, 50 lei, apoi incepe sa-i numere. E nemultumit, asa ca numaratoarea se reia. Femeia scoate doua dosare de plastic din spatele receptiei, ia teancurile de bancnote insirate pe tejghea si le introduce intr-una dintre mape. La sfarsitul operatiunii ii intinde cersetorului cateva bancnote de un leu si ii face semn sa plece.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.