Cercetatorii au descoperit o proteina care poate reduce malignitatea tumorilor mamare si le permite medicilor sa prevada daca metastazele risca sa se extinda sau nu, potrivit unui studiu publicat in Proceedings of the National Academy of Sciences.

"Aceasta proteina blocheaza progresia tumorii", a spus autorul studiului, Kent Hunter, de la Institutul national de oncologie din apropiere de Washington, citat de Mediafax.

Cercetatorul si echipa sa au descoperit ca pot incetini semnificativ procesul de crestere a tumorilor canceroase mamare si impiedica propagarea bolii in restul organismului.

Totusi, avertizeaza Ken Hunter, vor mai trece multi ani pana ce descoperirea va putea avea o aplicatie clinica. Studiul a fost realizat pe soareci de laborator, carora cercetatorii le-au implantat copii suplimentare ale genei care codeaza aceasta proteina in tumoare.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.