Zeci de paste de dinti, sapunuri sau solutii pentru spalat vasele, aflate pe rafturile tuturor magazinelor din lume, ar trebuie sa fie retrase de pe piata, afirma cercetatorii americani care au descoperit ca acestea au in compozitie triclosan, o substanta care, in combinatie cu clorul din apa de la robinet, produce cloroform, gaz clasificat drept cancerigen. Daca este inhalat in cantitati suficient de mari, cloroformul poate cauza depresia, probleme ale ficatului si, in unele cazuri, chiar cancerul. Avertismentul a fost lansat de Peter Vikesland, cercetator la Virginia Tech University, relateaza cotidianul american "Washington Times".

Giles Watson, expert in toxicologie, a avertizat ca sint inca necunoscute efectele pe termen lung ale expunerii la cloroform, sfatuindu-i astfel pe consumatori sa evite produsele care contin triclosan, lucru destul de dificil avind in vedere ca majoritatea pastelor de dinti ale marilor companii au in compozitie aceasta substanta, scrie, la rindul sau, cotidianul britanic "Evening Standars". Responsabilii din departamentul britanic pentru comert si industrie au spus ca folosirea triclosanului a fost intotdeauna sever reglementata de legile UE, care insa sint permanent revizuite si modificate.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.