Regele Marocului, Mohammed al VI-lea, a gratiat total sau partial 7.179 de detinuti cu ocazia circumciziei efectuate printului mostenitor Moulay El Hassan, joi, la Fes, localitate situata la 200 km de Rabat, a anuntat printr-un comunicat Ministerul Justitiei marocan. Aceasta gratiere cu ocazia "fericitului eveniment" - arata documentul - a fost dictata de "considerente umanitare vizand reintegrarea detinutilor in societate".

Gratierea i-a vizat in special pe tinerii sub 20 de ani, 692 persoane, care au dovedit aptitudini profesionale sau scolare in timpul perioadei de detentie, s-a mentionat in comunicat. Alti beneficiari au fost alesi dintre detinutii atinsi de maladii cronice, 534, femeile insarcinate sau care alaptau, persoanele de varste inaintate si detinutii care isi ispasisera o mare parte din pedeapsa. Printul mostenitor al Marocului, Moulay El Hassan, a fost circumcis joi, la Fes, evenimentul fiind celebrat prin ceremonii fastuoase in tot regatul.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.