Madison, prima si unica parfumerie de lux din Romania, continua decorarea vitrinei, de aceasta data cu iz de vremuri vechi. Obiecte rare ce au marcat istoria parfumului de-a lungul timpului, de la manusi parfumate de la casa Houbigant la flaconul art-deco LIU din cristal Baccarat al casei Guerlain, va invita sa le admirati printre creatiile deja existente la Madison.
Expozitia este cu atat mai speciala cu cat al sau curator este Octavian Sever Coifan, primul roman membru al Société Française des Parfumeurs si autor al cartilor de referinta 1000 de parfumuri, Vol I si II, si Parfumul, Mica Enciclopedie, carti editate de Curtea Veche.

"Ideea expozitiei mi-a fost data de Octavian Coifan, in nenumaratele noastre discutii despre ce putem face mai special la Madison", ne-a declarat Madeleine Florescu, proprietara exclusivistei parfumerii din centrul Capitalei. "Pe langa ce are parfumeria mai special si mai exclusiv astazi, consider ca e important sa ne oprim din cand in cand si sa observam evolutia ei, radacinile, momentele speciale din lunga ei istorie. In felul acesta intelegem si apreciem mai mult exemplele de azi".

Cum au primit romanii aceasta initiativa? "Efectele sunt dintre cele mai variate, de la revelatie vis-à-vis de arta parfumeriei si complexitatea ei, la emotie la vederea flacoanelor delicate, la un mai mare respect acordat unui parfum si alegerii lui", a concluzionat Madeleine.

Expozitia va avea loc pana pe 20 aprilie.

Cititi in editia de maine povestea obiectelor expuse la Madison, obiecte care au scris istorie in industria parfumeriei.


Despre autor:

YourMoney

Citeste articolul integral in YourMoney

Sursa: YourMoney


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.