Quasarii, cunoscuti ca miezuri active de galaxii, sunt cele mai stralucitoare, rapide si departate obiecte cosmice cunoscute din univers.

Ca si o stea, un quasar apare ca un punct stralucitor si are dimensiuni cam cat Sistemul Solar. Unii dintre ei radiaza energie cat 100 de galaxii-gigant. Un astfel de quasar a fost descoperit recent de Agentia Spatiala Europeana. Potrivit "The Independent" acesta ar putea fi cel mai puternic dintre toti quasarii.

Imaginile date publicitatii de Agentia Spatiala Europeana arata un quasar care distruge o galaxie extrem de indepartata si care s-a putea dovedi cea mai zdrobitoare forta observata vreodata in univers.

Dintre toate obiectele ciudate din spatiu, qasarii sunt cu siguranta dintre cei mai fascinanti. Primii quasari au fost descoperiti in anii '50 si se crede ca numarul lor total se ridica la circa 100.000, precizeaza "The Independent".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.