Un politician german a inventat o masinarie pe care el o numeste „masina de sinucis” pentru pacientii bolnavi in faza terminala care vor sa moara.
Roger Kusch spune ca acesti pacienti nu ar trebui sa calatoreasca in alta tara ca sa-si indeplineasca dorinta de a muri.

„Este cea mai suportabila metoda pentru aceea care isi doresc sa moara”, a declarat Roger Kusch pentru CNN la prezentarea masinii. Aceasta este o perfuzie modificata, o ustensila folosita in mod normal pentru injectarea medicamentelor dupa o lunga perioada de timp, iar Kusch a instalat un buton prin care pacientul declanseaza mecanismul.

Kusch crede ca in acest mod pacientul se sinucide , fara a implica doctorii care l-ar asista amestecand substantele letale si declansand „masina ucigasa”. Potrivit metodei acestuia, masina de sinucidere i-ar administra un anestezic si o doza letala de clorura de potasiu, care il va omori in doar cateva minute.
Politicienii germani, comunitatea medicala, si mai ales Biserica sunt socati de prezentarea inventiei lui Kusch.

" E impotriva normelor morale, traditiilor, impotriva imaginii crestine a unei persoane si impotriva spiritului legii”, a declarat Wolfgang Huber, conducatorul Bisericii Germane Luterane, citat de CNN. De asemeni, Huber declara ca societatea ar trebui sa ajute bolnavii in stare finala ca se lupte cu boala in loc sa accespe sinuciderea ca optiune.

„Celor care ma critica le spun: nu e treaba ta.” , a declarat Kusch nervos a avut de-a face cu criticile opozantilor. El spune ca bisericile si politicienii se folosesc de argumente false si cinice si crede ca majoritatea germanilor au acceptat deja sinuciderea asistata ca o optiune viabila.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.