Guinness Book of World Records a desemnat cea mai scumpa pereche de blugi din lume: un model Levi Strauss 501, achizitionati de catre un cumparator anonim de pe eBay in 2005
Celebra pereche de blugi a fost confectionata in urma cu mai bine de un secol si jumatate (155 de ani) si a fost vanduta in anul 2005 in cadrul unei licitatii deschise pe eBay pentru fabuloasa suma de 60.000 de dolari.

Se pare ca vremurile in care puteai sa-ti cumperi o pereche de blugi de foarte buna calitate cu doar 20 de dolari au apus de mult, la fel ca si intrebuintarea initiala atribuita acestora de catre Levi Strauss in 1873.
In ziua de azi, blugii nu mai reprezinta acel simplu articol vestimentar, purtat de clasa muncitoare din America vremurilor caracterizate de goana dupa aur. Jeansii au devenit un must-have in orice garderoba, ajungand pana la a reflecta personalitatea si statutul social al persoanei care ii poarta.

In consecinta preturile au crescut pe masura impactului tot mai puternic pe care l-au avut in intreaga lume.Chiar daca blugii vintage sunt la mare cautare si au preturi tot mai mari, creatiile noi nu se lasa mai prejos. Magazine din intreaga lume au inregistrat o crestere substantiala a cererii pentru blugii incrustati cu pietre pretioase, semnatura Roberto Cavalli.

La un pret de 1.185 de dolari, acest model a devenit, totodata, favoritul starurilor, printre acestea numarandu-se Jennifer Lopez si Beyonce Knowles.

De acelasi succes s-au bucurat si blugii in valoare de 500 de dolari, incrustati cu cristale Swarovski, creati de Luxirie pentru LRG Jeans.De asemenea, companii precum Diesel sau PRPS, care pana acum vindeau blugi la preturi ce nu depaseau 150 de dolari, au lansat pe piata colectii premium.

Astfel, modelul de top de la Diesel, in valoare de 675 dolari, este vandut in doar trei magazine in intreaga lume (doua in New York si unul in Japonia), iar modelul de top marca PRPS, in valoare de 475 dolari, este disponibil doar la Atrium in New York.


Despre autor:

YourMoney

Citeste articolul integral in YourMoney

Sursa: YourMoney


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.